Investiramo je moćna platforma za investicijsko istraživanje za dionice izlistane na Zagrebačkoj burzi (ZSE) razvijena od investitora za investitore. Platforma već služi tisućama korisnika kao kvalitetan izvor informacija kod donošenja investicijskih odluka.

Fokus je od samog početka dodavanje novih naprednih značajki i alata, slušajući potrebe korisnika platforme. Elegantno sučelje je osmišljeno da investitor na optimalan način može doći do potrebnih podataka bez puno šuma, dok su prikaz informacija i dizajn alata napravljeni da služe jednako dobro malim investitorima kao i profesionalcima.

Platforma, dostupna na https://investiramo.com, nudi sve što ćete ikad trebati za donošenje investicijskih odluka i praćenje vašeg portfelja. Svi podaci i pokazatelji imaju za izvor službene podatke Zagrebačke burze i financijske izvještaje izdavatelja dionica, dok financijski i poslovni pokazatelji koji se izračunavaju prate investicijske standarde i najbolje prakse te su provjeravani od strane investicijskih stručnjaka.

Uz izlistane dionice, dostupne su vam i informacije o indeksima i obveznicama koje kotiraju na burzi.

Neki od moćnih alata koje možete koristiti na Investiramo su navedeni niže.

Stock screener

Na platformi nedavno je aktiviran stock screener na kojem se dionice mogu filtrirati prema više od 70 različitih postavki za pokazatelje. Na brz način možete doći do sužene liste dionica koje su zanimljive za pogledati dublje po vašim kriterijima.

Kalendar dividendi

Na jednom mjestu pregledajte sve nadolazeće i prošle dividende svih dionica na ZSE.

Tehnička analiza

Na Investiramo za tehničku analizu koristi se TradingView platforma koja nudi bogat i moćan grafikon sa svim tehničkim indikatorima i alatima za crtanje za vaše ideje. Vaše grafikone možete spremiti za kasnije korištenje.

Rating

Za sve dionice koje imaju potrebne financijske podatke, na Investiramo možete na brzinu doći do ideje gdje se dionica nalazi u odnosu na tržište, ocijeniti njene fundamente i vidjeti gdje se nalazi današnja cijena u odnosu na valuaciju iz prošlosti. Svaka dionica na temelju ta tri kriterija dobije krovni rating, ‘Atraktivno’, ‘Neutralno’ ili ‘Pažnja’. Vama će poslužiti kao dobar indikator odakle krenuti s analizom.

Vlasnička struktura

Za svaki vrijednosni papir izravno iz SKDD-a imate uvid u najvećih 10 dioničara i  kretanje na toj listi za svaku dionicu. Podaci su dostupni do 2008. godine i osvježavaju se svaki trgovinski dan. Isto tako možete pretražiti dioničare po imenu i dobiti na uvid sve njihove pozicije u kojima se nalaze u prvih 10 dioničara. Informacije o kretanju strukture dioničara mogu vam dati uvid što rade prominentni investitori ili veliki institucionalni ulagatelji.

Na Investiramo imamo misiju kvalitetne financijske informacije i alate približiti svima i veselimo se platformu nastaviti razvijati zajedno s vama.